4.1.14

Ik pak mijn backpack en neem mee...?

"Ik ga op reis en ik neem mee... mijn paspoort, Gameboy, een strandbal en ehh nu weet ik het niet meer" zul je mij vaak hebben horen zeggen als je vroeger met papa, mama en mij mee in de auto richting Frankrijk of Italië zat. - Misschien is mijn ontbrekende talent voor dit spelletje de reden, maar het was een hele poos geleden dat iemand me deze vraag stelde, tot HomeAway.nl ermee kwam. Wat er nevernooit mag ontbreken in mijn koffer? Dat is een makkelijkere vraag!

Ook na mijn rampavontuur reis ik het liefst met backpack. Niet omdat ik niet graag het overzicht over mijn spullen zou hebben wat je met een koffer hebt, maar vooral omdat ik graag m'n handen vrij heb, zo licht mogelijk reis en ik op de een of andere manier nooit al mijn dingen in een koffer krijg. Toegegeven: mijn backpack neemt soms ook de meest vreemde vormen aan, dankzij half uitstekende dingen ;) Er zijn namelijk een x-aantal dingen die ik no matter what mee moet nemen.

Toen ik afgelopen zomer naar Noorwegen ging zat dit in mijn tassen. Links: bagage, rechts: handbagage.

Natuurlijk ligt het een beetje aan de bestemming en de tijd dat ik reis, waar ik slaap en ga zo maar even door. Bergschoenen en een slaapzak zul je bijvoorbeeld vaker niet dan wel in mijn bagage vinden. Maar wat er sowieso - naast de logische dingen als paspoort, portemonnee, kleding en toiletspullen - nooit in mijn bagage ontbreekt?

 • Mijn reisdagboek en Google Maps-kaartjes, dé twee dingen die so-wie-so mee moeten. Altijd. Zelfs als ik een dagje Arnhem doe, ofzo. Mijn reisdagboek is vaak al mijn beste vriend voor ik überhaupt op de bestemming ben aangekomen en ik ben en blijf ervan overtuigd dat ik zonder Google Maps-kaartjes minder fijne plekken zou vinden.

 • Oké, nog één ding dan wat mee moet: mijn camera. Zowel wat gewicht als wat omvang betreft neemt mijn camera vaak de helft van mijn handbagage in, maar zonder zou ik serieus niet op reis gaan.

 • Sultana's - of in elk geval koekjes voor de snelle honger (Liga's of mueslirepen mogen ook), per stuk verpakt. Waarom? Omdat ik gemerkt heb dat er weinig andere landen zijn waar ze te vinden zijn. En geef toe... ze zijn (soms) verdomd handig!

 • Kadootjes! 9 van de 10 keer slaap ik niet in een ho(s)tel, maar bij iemand thuis - een vriend(in), of via Couchsurfing bij iemand die ik eigenlijk niet ken. Om ze te bedanken (én omdat kadootjes leuk zijn!), neem ik daarom altijd iets mee. Vaak Hema en vaak een Jip & Janneke-kaart om snel nog een bedankje op te schrijven. Stroopwafels en drop vind ik sowieso leuk om mee te nemen, trouwens. Om mijn 'ik mis Nederland!'-buien te stoppen, maar vooral ook om anderen te laten proeven (en dan foto's te maken van het gezicht wat ze trekken terwijl ze drop eten ;)).

Links: bedankje voor een meisje waar ik een week (!) mocht Couchsurfen, rechts: persoonlijkere kadootjes (foto: Ingeborg)


  ❊ Wat neem jij altijd mee op reis? ❊

11 opmerkingen:

 1. Reisgids, camera, oordopjes en medicijnen mogen niet ontbreken in mijn backpack. Sinds een paar jaar neem ik ook vaak een dagboekje mee, hoewel ik dat vooral bij langere reizen gebruik. Kadootjes voor locals neem ik eigenlijk nooit mee, maar ik heb dan ook nog nooit aan couchsurfing gedaan. Goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog nooit vakantie gevierd met een backpack op mijn rug en ik ben zo iemand die altijd teveel meeneemt in haar koffer/auto. Niet zo erg dat ik over het gewicht zit, maar wel zo erg dat ik altijd kleding mee terug neem, die niet gedragen is. Ik ben gewoon altijd bang dat ik iets vergeet! Mijn oma zei ooit: 'Als je je paspoort, je geld en je liefje maar hebt' en daar probeer ik me dan ook maar aan vast te houden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sinds mijn backpack gestolen is besef ik me inderdaad ook dat je oma gelijk heeft ;) Alles wat je mist en écht nodig hebt kun je kopen(, en bijzondere dingen kunnen alleen maar gestolen worden, helaas...). Maar toch snap ik het wel hoor, dat je te veel meeneemt :)

   Verwijderen
 3. Een fototoestel mag inderdaad zeker niet ontbreken!
  Ook mapjes en een boekje waar ik alles in geschreven heb dat we moeten bezoeken, maar ook om nieuwe dingen in op te schrijven en bij te houden.
  Een zonnebril! Want ik krijg echt bij het minste beetje zon barstende hoofdpijn!!
  En dan medicijnen, want ik heb snel last van vanalles en nog wat...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. alles is opgenoemd. ik heb ook altijd appels en droge crackers mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ps. over 2013 in 365 seconden filmpje ... stiekem film ik niet elke dag hoor. gewoon als het erop aankomt en vaak vergeet ik het, maar veel mensen weten dat ik het doe en die vragen dan: heb je al iets gefilmd? je kan dus nog beginnen

   Verwijderen
  2. Ha, ik kon me ook al niet voorstellen dat het echt een seconde per dag was ;) Maar toch, heel tof.

   Verwijderen
 5. Leuk om te zien! Hier ook altijd cadeautjes mee voor de mensen die ik along the way ontmoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je cadeautjes meeneemt! Wil ik ook wel eens doen, zo'n mooi gebaar! Naar Nieuw Zeeland is iets eetbaars meenemen, de eisen zijn nogal streng daar. Ik neem altijd mijn telefoon, een reisgids en een notitieboekje mee. Oh, en ook iets te drinken en wat eetbaars, want anders lijk ik erggg op die Snickers reclame, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, mensen reageren ook altijd leuk én ik blijf even verbaasd als ik zelf iets (voor mij) vreemds voorgeschoteld krijg, onverwacht onderweg ofzo :)

   Verwijderen