2.1.14

2014: een bucket list(, want dromen mag altijd)

De belangrijkste dingen die 2014 me zal brengen zijn een masterdiploma, een nieuw thuis en werk. Of dat lukt is natuurlijk nog afwachten, duimen en vooral hard m'n best doen, maar ik heb er het volste vertrouwen in. Qua reizen ga ik sowieso naar Brussel en Zuid-Korea, en verder hoop ik dat het reisjaar er ongeveer zo uit gaat zien: • Ik hoop veel ver-weg-vriend(inn)en te zien. Eén Koreaans vriendinnetje woont de eerste maanden in Frankrijk, dus dat moet te doen zijn (en de rest zie ik natuurlijk in Korea!). Hopelijk kan ik ook even langs Hongkong als ik in Korea ben en zie ik in de zomer een heleboel mensen - met wie ik jaren geleden een zomer langs Noors studeerde - op onze 5-jaar-reünie! Oh en mijn Belgen en Noren wil ik natuurlijk zien, maar dat gaat wel lukken. Ik hoop wel eindelijk dat "rondje Engeland" waarover ik het al jaren heb te maken, om drie vriendinnen te bezoeken die daar tegenwoordig wonen.

 • Ik hoop naar Oslo te verhuizen. En weer naar Stavanger, Bergen en Trondheim te gaan.

 • En als ik dan toch al in Oslo woon (vanwaar goedkope vluchten de Atlantische Oceaan oversteken): ik hoop stiekem zelfs een nieuw continent te bezoeken. Amerika dus, New York ofzo.

 • Ik wil de steden dichtbij huis ontdekken en beter leren kennen: Eindhoven, Nijmegen, Arnhem en Maastricht.

 • Ik hoop op meer natuur. Op hyttetur (weekendje naar een huisje in de Noorse bergen of aan zee en alleen maar wandelen, spelletjes doen, gitaar spelen en zingen) bijvoorbeeld en sowieso weer eens een bergtop bereiken.

 • Ik wil eens gebruik maken van AirBnB (of iets vergelijkbaars).

 • En ik hoop op meer roadtrips.

En ja, dat is het eigenlijk wel. Al zou ik ook graag veel snowboarden, een nieuw Europees land bezoeken, een weekendje Hamburg of Berlijn of Kopenhagen (of alledrie) doen, door de Baltische Staten reizen of met de trein door Oost-Europa. Of naar Spitsbergen en/of Groenland en/of de Faeröer gaan - en weer naar IJsland, weer naar Airwaves. En ga zo maar even door.

Maar eerlijk is eerlijk: zelfs als maar de helft van die puntjes lukken, ben ik over 365 dagen ook een heel tevreden mens.


  ❊ Wat zijn jullie reisplannen voor dit nieuwe jaar? ❊

29 opmerkingen:

 1. Fijne plannen heb je, ik hoop dat je ze allemaal waar kunt maken! Mijn plannen zijn op dit moment New York en Marsa Alam (Egypte), maar ik hoop daar nog wat aan toe te kunnen voegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie plannen. Heerlijk zo'n nieuwjaar waarin alles nog mogelijk is :) ik heb nog niks gepland, maar heb wensen genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, zeker :) Extra fijn om hem dan met wensen te kunnen vullen ook.

   Verwijderen
 3. Klinkt als een heel goed plan! Wij maken ook al weken plannen over wat we allemaal willen gaan doen. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh dan kom ik je opzoeken in Oslo! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie plannen! Fijn om ze zo zonder grenzen op te schrijven. Nu hopen dat inderdaad een boel er van uit gaat komen :) Als je eens in Berlijn bent, let me know! Hong Kong <3 ik hoop daar dit jaar weer heen te gaan, en als ik daar dan toch ben ergens in de omgeving (mainland China dan) te gaan wonen. Misschien. Wie weet :) Dromen mag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Arnhem heb ik ondertussen al af mogen strepen en roadtrip #1 staat op de planning voor morgen, dus ik heb er vertrouwen in :) En ah, Hongkong. Sinds Wie is de mol gisteren hoop ik nog veel harder dat het gaat lukken... Ik laat je zeker weten als ik in Berlijn ben en inderdaad, dromen mag. Altijd.

   Verwijderen
 6. Wat een fijn lijstje, wat kijk ik al uit naar je nieuwe reisavonturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n fijn lijstje, ik wil ook op reis! Ondertussen droom ik dan maar weg bij jouw reisverslagen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie plannen! Toch wel leuk zoveel vrienden over de hele wereld :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, handig vooral ook ;) (en soms juist helemaal niet leuk...)

   Verwijderen
 9. Wat een prachtige voornemens. Je hebt ook overal vrienden wonen, leuk! Je maakt er vast weer een onwijs goed jaar van. Nu al benieuwd naar je fijne blogs!

  Onze reis naar Nieuw Zeeland staat al vast, dus het wordt sowieso een mooi reisjaar! Verder hoop ik daarna nog wat spontane tripjes te maken. Misschien een weekje rondreizen door Frankrijk bijvoorbeeld, een leuke Duitse stad bezoeken en misschien Gent of Brugge ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja - Frankrijk, Duitsland en België zijn ook altijd goed!
   En als je dan tussen Gent of Brugge zou moeten kiezen... Gent! Gent! Gent!

   Verwijderen
 10. Leuke plannen en Airbnb vind ik zeker een aanrader :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op het menu staat er eerst weekendje Budapest (ik ga zo dadelijk mijn tickets boeken whoehoe!!!), 2 weekjes Togo en dan ook nog 2 weekjes Agadir en andere leuke plaatsen in Marokko. En wat er nog komt zien we wel ^^ Misschien een tripje naar Luxemburg en zeker nog wat steden beter leren kennen zoals Luik en Lille...
  En als je nog eens naar Brussel komt, laat maar weten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh wat fijn Sarah! Ik ben heel binnenkort in Brussel, maar helaas maar kort en voor examen (en thesisgesprek)... Maar die gesprekken volgen er meer, dus dan hoor je van me :)

   Verwijderen
 12. Heerlijk om zo over reizen te dromen... :) Hopelijk komen heel veel van je wensen uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie plannen en zelfs een verhuizing naar het buitenland, veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een fijne plannen zeg!
  Ik ga sowieso een lang weekend weg met vriendlief in februari en verder hoop ik dit jaar weer naar Londen te kunnen. En misschien naar Manchester op bezoek bij een vriendinnetje. En weer een keer een warme vakantie zou ook fijn zijn. Of een andere stedentrip.. Er is nog zoveel wat ik wil!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn ook fijne plannen zeg! Je kunt niet uitgereisd raken, lijkt me zo :)

   Verwijderen
 15. Nou aan plannen geen gebrek zo te horen... :) Voor mij hoop ik dit jaar Finland, Italië en misschien nog wat verder weg aan te doen.... Italië meerdere malen aangezien een vriendin naar Lugano is verhuist en we wellicht een weekje naar Sardinië gaan in het voorjaar, maar alles staat nog open... Time will tell

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toffe plannen zeg!
   Ik hoop ook op Finland - ga er sowieso twee keer met een tussenlanding zijn ;) (dus kan in elk geval Moominkaartjes en Salmiakki inslaan!), maar dat telt natuurlijk eigenlijk niet.

   Verwijderen
 16. Wat een leuke plannen allemaal. Ik hoop dit jaar naar Engeland te bezoeken en misschien een ministedentrip maken met vriendinnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dit zou ook echt mijn lijstje kunnen zijn, Marlou. Soms herken ik me enorm in jou. Al wil ik niet naar New York. Ik ben daar al enkele keren geweest, en het was niet echt mijn ding. Als ik dan toch naar Amerika zou kunnen (moeten?), dan kies ik resoluut voor Oregon of Alaska.
  Een huisje in de natuur in plaats van een drukke stad, dat zou ook uit mijn mond kunnen komen.
  Als ik je dan toch een stad moet aanraden: Berlijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik denk dat mijn 982378 uitroeptekens genoeg zeggen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Berlijn zou ik ook graag weer bezoeken :) Ik was 15 toen ik er was, dus herinner me eigenlijk veel te weinig. Amerika lijkt me ook helemaal niet mijn ding, eigenlijk - of in elk geval New York niet, maar nu ik vrienden heb die er woonden en de stad door hun ogen heb gezien (heel normaal dus, ze picknickten gewoon, hadden gezellige huisfeestjes - helemaal niks groots of massaals of überhips) wil ik hem stiekem wel ontdekken. Gewoon, een keertje.

   Verwijderen
 18. Hele mooie plannen, ik hoop dat ze allemaal uit mogen komen. Dromen mag altijd natuurlijk, anders zou ons leven saai worden hoor;)! Mijn wishlist is laaaaang. Maar NY en Berlijn zijn al zeker! Geen vervelend vooruitzicht;)!

  BeantwoordenVerwijderen