4.12.13

Even tussendoor...

... Ik heb weer iets van mijn bucket list kunnen strepen! Afgelopen zaterdag ging ik namelijk ein-delijk naar de Winterefteling en i loooooved it. Het was alweer vijf jaar geleden dat ik in de Efteling was en sowieso het dubbele sinds ik door het Sprookjesbos liep, maar geef ook maar gewoon toe: voor de Efteling ben je nooit te oud. Vooral niet als alles een winters jasje aanheeft. Pardoes draagt een sjaal, de daken en bomen zijn (een beetje) wit, er hangen kerstkransen aan de deur van elk huisje in het Sprookjesbos, er staan kadootjes in de huisjes en het Carnaval Festival is een inwoner rijker: Sinterklaas! Het enige nadeel? De Vliegende Hollander is gesloten... (Maar dan heb je nog altijd de Vogel Rok en de Bob, enzo.)... Ik werkte ook mee aan de nieuwe editie van het fijne Nederlands/Engelse online tijdschrift Oh Marie!. Het thema 'Winter Harvest' past namelijk zo goed bij zo'n wintermeisje als ik, dat ik simpelweg een gaatje móest vinden. En daar ben ik heel blij mee, want het is weer een prachteditie geworden. Een klein stukje van mijn stuk - natuurlijk over de Noorse winter:

Anderhalve meter sneeuw in de stad en min zesendertig graden op de weersvoorspelling voor morgen. Bij ons zou het een horrorwinter-XXL heten, maar in Noorwegen is het pure realiteit. Niet elke dag, natuurlijk - zelfs niet elk jaar, maar records breken ze er niet mee.
Het was vroeg in het nieuwe jaar, januari. Dankzij een paar centimeter sneeuw duurde de rit naar Schiphol bijna vier uur in plaats van anderhalf. Volgens het nieuws reden er geen treinen, bussen maar mondjesmaat en bleef iedereen het best maar binnen. "Nederland beleeft horrorwinter!”, stond op de voorpagina van de krant - het was de koudste winter in bijna vijftien jaar. Tegen de min twintig liep het. Overdag vroor het, de sneeuw bleef liggen en dakpannen waren niet meer zichtbaar. Maar het vliegtuig vloog en de horrorwinter ging over in een winter met zo’n twintig graden meer vorst, ruim een meter extra sneeuw, die uiteindelijk twee maanden langer duurde. Een prachtwinter.
❄ ❄ ❄ Verder - en nog veel meer fijns - lezen? Dat kan hier.... En ik weet niet waar alle nieuwe lezers plots vandaan komen, maar wat leuk! Hoi! Welkom! :-)

18 opmerkingen:

 1. Lijkt me prachtig in de Efteling, mooie foto's! Ik zag op je bucketlist dat je graag van Seattle naar San Francisco wilt reizen via de westkust van Amerika. Goede keuze! Velen gaan van San Fran naar LA, maar juist bovenaan beginnen is zoveel leuker, je ziet nog veel meer van 't mooie land. Sla Yellowstone dan natuurlijk niet over, dat is zooooo mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, mocht ik ooit écht die roadtrip maken, ga ik sowieso jouw blog (en Nadelunch-berichtjes) goed lezen voor tips :) En nee, ik gok dat ik geen enkel National Park ga kunnen missen! Can't wait.

   Verwijderen
 2. Ik ben vorig jaar ook naar Winterefteling geweest en alles is zo mooi! Vooral als het donker wordt en alle lichtjes in de bomen branden en je gezellig aan zo'n vuurtje kan staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De winter Efteling is zo leuk hé! Wij gaan ook elk jaar. Dus in januari ga ik ook weer die kant op (hopelijk). Ik ga altijd met mijn vader en eventueel aanhang. Dit keer gaat lief voor het eerst mee en die is er nog nooit geweest (ja echt!) dus ik ben benieuwd wat hij er van gaat vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zag de foto's al voorbij komen op je Instagram. Ik ben nog nooit in de Efteling geweest maar ik wil zó graag! Het lijkt me echt super! Oh Marie vind ik heerlijk om te lezen, dus ik heb je al gespot hoor :) Leuk dat je erin staat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen, dank je :)
   En je zou echt eens moeten gaan inderdaad!

   Verwijderen
 5. Ik wil zooooooo graag weer naar de Winter-Efteling. Ik ben daar een paar jaar geleden geweest, en ik wil nu heel graag weer. Maar wanneer....?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben ook nog nooit naar de winterefteling geweest, wat leuk! die komt ook op mijn lijstje.
  xo, cheyenne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. winter efteling is leuk !!!

  de oh Marie laadt bij mij niet, als ik thuis ben maar op andere computer proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De winterefteling lijkt me leuk, hopelijk vind ik snel een slachtoffer dat met me mee wil.
  En wat een leuk stuk heb je geschreven, ga zo het hele artikel eens lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ik ben nog altijd niet in de efteling geweest! Nog nooit, inderdaad! Dit doet me weer zin krijgen om er ein-de-lijk eens heen te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi verhaal en een prachtig tijdschrift, die Oh Marie!
  En de Efteling blijft altijd leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen