4.11.13

Een hondendrol, een tuin vol gras en een binnenplaatsje

Net als iedereen denk ik graag terug aan mijn reizen, en kan ik met gemak - waar dan ook - opeens met een mega glimlach op mijn gezicht zitten omdat ik aan het een of ander dacht. Nu zijn het echter niet de must-see's die mij achteraf het meeste plezier aan een reis bezorgen. Nee, ik ben fan van details. Van dingen die niet standaard inbegrepen zitten bij de reis - of in elk geval niet voor iedere toerist hetzelfde zullen betekenen. Dus, hier weer kort drie fijne, grappige en/of leuke herinneringen.

Dit keer: de Google Streetview-versie.


Sydnesplassen

Bergen (Noorwegen), juli 2009

Vier weken studeerde ik in Bergen, waar ik veel Noors-achtige vakken volgde (taalverwerving, cultuurkunde, literatuur) en vooral ook veel leuke dingen deed. Zoals in een hondendrol trappen op weg naar de bioscoop, bijvoorbeeld. Dat was hier op de hoek en dat is dus ook de plek waar ik met een van de leukste jongens van de cursus een enorme lachbui kreeg toen hij (doodserieus) vroeg wat "bæsj" dan in het Nederlands is. Hij kon natuurlijk ook niet weten dat we daar nogal veel vertalingen voor hebben ("poep, stront, kak, uitwerpsel, schijt, drol, ...") - ik had in elk geval nooit zo'n geniaal verbaasd gezicht verwacht.


Hverfisgata

Reykjavík (IJsland), oktober 2011

Drie en half jaar nadat ons folkehøgskole-avontuur erop zat, spraken mijn toen-buurjongen (die op IJsland studeerde) en ik af in Reykjavík. Ik wist niet hoelang ik moest werken, dus we spraken af dat ik zou sms'en als ik klaar was, zodat hij naar me toe kwam. Een "Ik ben er! Ben je tuin* aan het uitchecken"-smsje liet me de trap afstormen, naar buiten en toen was hij er niet. (...) Bleek dat ik het foute huisnummer had gestuurd en hij een paar huizen verderop naar deze saaie tuin stond te staren. Ha.

* Ik had gezegd dat we een heel toffe tuin hadden, maar dat was dan dus wel op het andere adres...


Ječná

Praag (Tsjechië), juli 2012

Ja, een binnenplaatsje: achter de drukke weg in hartje Praag, na door een steegje ("richting muziekcafé") te lopen. Ik was er vorige zomer met mensen van die zomercursus in 2009. Hier was ons fijne hostel, hier zagen we elkaar weer voor het eerst in drie jaar, knuffelden we en lachten we en we zaten uren te kletsen op die bankjes daar, omdat het binnen te warm was en op straat te hectisch. Dit was gewoon een beetje ons binnenplaatsje en als ik ze mis ga ik soms eventjes terug naar Praag.


  ❊ Wandel jij wel eens door Google Streetview, naar plekken waar je leuke herinneringen hebt? ❊

9 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen! Fijn al die reisherinneringen :) ik hoop volgend jaar weer een toffe reis te maken, wil zo graag terug naar aus <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, ik reis eigenlijk nooit via Google Streetview maar vond je Streetviewartikeltjes ook al zo leuk! Dus misschien moet ik daar toch eens mee beginnen, en wat vakantieherinneringen ophalen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh ja, met de spelletjes bedoel je? Daar kan ik me nog steeds urenlang mee vermaken <3

   Verwijderen
 3. Leuke herinneringen! Ik ga ook maar eens een reisje via google streetview maken. Grappig hoe je daar dan toch een beetje toegang tot die plekken hebt van zo'n afstand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he! Ik was ook best een beetje verbaasd dat ik zomaar dat binnenpleintje op kon wandelen :)

   Verwijderen
 4. Hahaha, ik ga zeker een keertje vakantie plekken opzoeken via Google Streetview!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha wat leuk om zo terug te kijken zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen weer. Jouw titels van deze artikelen zijn altijd hilarisch. Dan vraag je je af wat je nu weer voor mooie herinneringen omschreven hebt. En ook nu moest ik er weer om lachen. Ik zag het al voor me dat er iemand rondstruinde in de verkeerde tuin ;-)

  BeantwoordenVerwijderen