1.10.13

Top 5: slaapplekken

Hoewel ik groot Couchsurfing-fan ben en al helemaal graag bij vriend(inn)en logeer die op een toffe plek wonen, vind ik het eigenlijk ook héérlijk om in een ho(s)tel te slapen. Hotelontbijt is misschien wel het beste wat ik weet en dan komt 'kletsen met mensen uit de hele wereld' sowieso op de tweede plek. Ik heb een heel lijstje designhotels die ik graag zou testen*, maar tot ik daar het geld voor heb hou ik het graag nog even bij designhoStels, schattige bed & breakfasts en gewoon... fijne bedden.

* Hotel Fox in Kopenhagen staat natuurlijk met stip bovenaan, en dan had ik graag deze kamer.

Maar oké, tot nu toe zijn dit mijn favorieten:


Ani & Haakien

Rotterdam, Nederland

Hier mocht ik afgelopen weekend slapen en geloof mij maar: alleen voor Ani & Haakien al zou ik snel eens terug naar Rotterdam gaan. Niet alleen ziet alles er héél mooi uit (geen verrassing: beide eigenaresses zijn afgestudeerd als interieurarchitectes en dat is zeker te zien) - het is er ook gezellig. Thuis-gezellig, bedoel ik dan. Er is een fantastische tuin, een (gratis) kluisje voor iedere bezoeker, fijne bedden (en ook in de slaapkamers de prachtigste muren!) en ook heel belangrijk: Joyce en Daniëlle - de eigenaresses - hebben hart voor de stad. Zonder hun had ik echt een stuk minder fijns gezien. (website)


Artharmony

Praag, Tsjechië

Toen ik vorig jaar zomer een hostel in Praag moest regelen en deze vond was ik meteen verkocht. Hij is duurder (€12 per nacht) dan de gemiddelde kamer in Praag (€6 per nacht toen, geloof ik - maar het gemiddelde hostel dan ook zó vies), maar het is een designhostel (!), dus come on. Elke kamer heeft een eigen thema - de mijne was Egypte, maar er is ook een boomhut! - en mocht je je kamer niet meer vinden staat er een wegwijzer bij de receptie. (website)


Frogner B&B

Oslo, Noorwegen

Toen mijn Erasmus in Trondheim erop zat kwamen mijn (liefste) papa en mama me met de auto halen. Voordat we met de boot terug naar Duitsland gingen maakten we echter een driedaagse tussenstop in Oslo, waar we in dit schattigste bed & breakfast sliepen. Alles was van hout, het plafond is echt fantastisch mooi en nouja... het ligt in Frogner. Ook wel: de wijk waar ongeveer elk huis op een mini kasteeltje lijkt en/of pastelkleurig is. Vrij perfect dus(, alleen kan ik de website niet vinden?!).


Veraldarvinir vrijwilligershuis

Reykjavík, IJsland

Dit is geen ho(s)tel of bed & breakfast, maar het thuis van Veraldarvinir - de vrijwilligersorganisatie in Reykjavík waar ik voor werkte. Het is er eerder vies en lelijk dan schoon en mooi, maar juist dat niet helemaal perfecte maakte het zo fijn. Ik voelde me meteen thuis - misschien vanwege de geniale "vulkaanwc", het opstapje in de keuken zodat ook kleine mensen (hoi) af konden wassen of vanwege de grote woonkamer vol banken, waar we elke vrije seconde kletsten en lachten. (website)


Glow in the dark-tent

(ergens in de woestijn niet ver van) Osian, India

En tot slot: de meest bijzondere, speciale en fantastische plek waar ik tot nu toe sliep. Tijdens onze rondtocht in India waren we namelijk ook twee dagen in de woestijn - om kameel te rijden, naar de sterren te kijken en de lokale kindjes te knuffel, enzo - en daar was speciaal voor ons (!) een heel tentenkamp (!) opgezet. Inclusief douche en wc in elke tent (!). Echt, te geniaal. Te fijn. Te speciaal. En het allertoftste kwam pas toen we het licht uitdeden en gingen slapen: het tentzeil boven ons bestond namelijk uit glow in the dark sterren... Hallo zeg. !!!


  ❊ Wat is de fijnste plek waar jij ooit hebt geslapen? ❊

26 opmerkingen:

  1. Dat hostel in Rotterdam ziet er echt leuk uit! Misschien ook ooit maar eens een bezoekje brengen. En dat hostel in praag daar wil ik ook wel eens heen!

    Mijn fijnste plek was dan misschien wel in een Hotel maar dit was dus toen ik twee dagen Oslo deed toen ik twee maanden in Noorwegen zat. Het ontbijt was een beetje klein maar de bedden lagen echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijne bedden zijn natuurlijk ook heel belangrijk :)
      En ja, zowel Artharmony en Ani & Haakien zijn aanraders! En hebben fijne bedden, hihi

      Verwijderen
  2. Wauw wat een mooie hostels zijn er toch :)
    Ik heb in australie veel in hostels geslapen, en daar waren sommige ook heel leuk. in London heb je de generator die wel leuk is, niet heel bijzonder (en best duur) maar wel gezellig.
    Mijn mooiste verblijf was in een hotel in Brisbane, een design hotel. Prachtig was die!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Designhotels zijn echt vaak sprookjes <3 ik hoop dat ik daar ooit geld voor heb, maar nu probeer ik telkens voor een (vaak nét iets duurder, maar zoveel fijner) designhostel te gaan. Sowieso ook meer mijn ding, enzo :)

      Verwijderen
  3. Ik ben je nog steeds duizendmaal dankbaar voor de kamer in Oslo. Wat een fijne slaapplek was dat met super aardige host! :D

    en de tip in Rotterdam ga ik onthouden. Want dat is mijn lievelingsstad in Nederland!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaaa ik dacht er nog aan toen ik dit typte, dat jij daar ook zo had genoten :) Zo stom dat ik het nu nergens meer kan vinden! (en het dus misschien wel niet meer bestaat?!)

      Verwijderen
  4. Leuke tips! Die tent lijkt me echt heel speciaal! De kamer met boomhut had ik al gezien toen ik naar je tips voor Praag keek. Ik heb nog weinig in hostels geslapen, meer in goedkope hotels en motels. Ik heb dus geen tips voor je.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, die tent was echt fantastisch! Jammer dat je hem niet gewoon altijd kunt huren...

      Verwijderen
  5. Oh my die WC, geweldig! Kon je er wel recht opzitten :P
    Haha i love glow in the dark, maar dat heb ik elke avond, heb mijn slaapkamerplafond vol lichtgevende sterren. (klein kind :))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ja hoor, je kon zelfs gewoon staan in de badkamer ;) En wat schattig! Ik zou willen dat ik nog glow in the dark-sterren boven mijn bed had.

      Verwijderen
  6. Ooh, ik weet nog dat ik een link van de hostel in Praag naar mijn vader had gestuurd met de tekst 'DAAR MOETEN WE HEEN' maar helaas was hij volgeboekt in de week dat wij er heen gingen :(
    En verder de fijnste plek waar ik ooit heb geslapen....ik ben wel een keer in een klein hotel in Maastricht geweest, dat was erg fijn. Maar als kampeermens moet ik toch zeggen dat er niets gaat boven slapen in een tentje, vooral als het stormt buiten :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat jammer!
      Maar ja, kamperen kan ook zo fijn zijn <3 Stiekem ben ik wel een béétje een luxepaardje - als in: ik heb graag een dak boven m'n hoofd - maar soms is er niks leukers.

      Verwijderen
  7. Hoi Marlou, de website van het bed & breakfast in Oslo is
    http://www.frognerbb.no/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar mama, dat lijkt er toch helemaal niet meer op? :(

      Verwijderen
  8. Jaaaaa leuk! Leuke blog en zeker leuke plekjes. Ik mag ook nog eens naar Ani & Haakien, maar moet even kijken hoe en wat ik dat kan combineren. Leuk leuk!

    Ik ben ook echt verliefd op sommige hostels. Zo vol sfeer en ja, ik wil ook een hostel haha.

    Enne, ik heb je genomineerd voor de Capture the colour wedstrijd van Travelmarket!
    http://whataboutherdreams.wordpress.com/2013/10/02/what-about-her-capture-the-colour-2013/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah ja, zeker doen! En Rotterdam bleek heel leuk voor gewoon een weekendje weg, dus dat zou al een goed excuus zijn :)
      En ik denk dat ik ook in jouw hostel zou willen slapen, hihi

      Verwijderen
  9. Mijn favoriet is ABSOLUUT de Calsfell View B&B in Cartmel, een klein middeleeuws dorp in het Engelse Lake District. Het heeft de gebruikelijke fijne dingen: ruime, warm ingerichte kamer, mooie schone badkamer, gratis flesje drank... Maar het belangrijkste is Caroline, de eigenaresse, die vol zit met tips over de omgeving, gratis liften aanbiedt, een zaklampje aan de sleutels vastmaakt omdat Cartmel geen straatverlichting heeft en elke ochtend het heerlijkste ontbijt maakt. Zelden omringd geweest door zo veel persoonlijke zorg en liefde. Check http://www.calsfellview.co.uk/ !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat gaaf allemaal zeg! Vooral die laatste tent is wel echt te gek

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw wat een leuk artikel! Die glow-in-the-dark tent is zo gaaf! Alleen daarom al zou ik naar India willen haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, zo jammer alleen dat ze ze normaal gesproken niet zomaar verhuren :( (mijn lerares had - godzijdank - connecties, anders hadden we het gewoon gemist!)

      Verwijderen
  12. N'aw die tent in India klinkt echt perfect <3

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wauw, die glow in the dark tent lijkt me echt geweldig! Daar zou ik heeel graag eens een nachtje willen verblijven! Ik wilde je trouwens ook nog laten weten dat ik je heb genomineerd voor Capture the Colour: http://madulo.blogspot.be/2013/10/capture-colour-2013.html :)

    BeantwoordenVerwijderen