29.9.13

fotodagboek: Rotterdam

Dit weekend was ik even toerist in eigen land en ging op heus citytripuitstapje naar Rotterdam. Ik vond het heerlijk: binnen een uur was ik op mijn bestemming, ik kon in alle cafeetjes en winkeltjes m'n eigen taal praten - en dus gewoon fijn wegkletsen, én nog echt toerist zijn ook.

Ik sliep in dit fijne hostel, at te lekker (een ginger-pistache cookie, hartig taartje, mijn eerste sushi ooit, bioburgers...), was in veel te leuke winkeltjes, zag een skyline (zo mag ik hem wel noemen toch?) en wandelde naar Hotel New York - waar mijn oma zo'n 65 jaar geleden haar broers en zus uitzwaaide toen zij de boot naar Amerika namen en Nederland voor altijd verlieten. Het was mooi daar, het was fijn in Rotterdam.

17 opmerkingen:

 1. Fijn dat je je zo goed vermaakt hebt, je foto's zien er mooi uit! (Oh en ik zit heel erg in twijfel of ik een Trondheim tripje zal gaan maken!? Hihi jij zegt natuurlijk dat ik dat zeker moet doen?) Veel liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rotterdam is zo leuk! Hotel New York vond ik ook tof om eens gezien te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk, dat je Rotterdam fijn vond. Vaak hoor je toch "Rotterdam is lelijk, ongezellig, ...". Maar Rotterdam is groots, internationaal, stads en misschien minder bekrompen dan andere grote Nederlandse steden.
  Mijn zusje woont aan de oude haven samen met haar poes, ook een heel mooi plekje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook niet bepaald gezellig, eigenlijk... Maar lelijk - nee. Het is gewoon anders inderdaad, groots en stads, maar tegelijkertijd zo mini en schattig. Ik heb leuke dingen gedaan en gezien, dus heb genoten :)

   Verwijderen
 4. Wat leuk dat je in Rotterdam bent geweest. Volgens mij is het echt een leuke stad. Vorig jaar ben ik een weekend naar Haarlem geweest en dat was zo leuk! Ik ben fan van weg in eigen land :) zoveel leuke plekjes en vaak heel dichtbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha ja je mag het wel de skyline noemen, maar dat is dan ook de enige stad in NL die mag hoor :D.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben pas een keer in Rotterdam geweest maar toen vond ik het niet zo spetterend...maar misschien veranderd dat bij een tweede bezoekje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat kan altijd natuurlijk :) Ik had zoveel tips van leuke plekjes gekregen dat het bijna niet anders kon dan dat het fijn zou worden, maar het was zonder zeker niet makkelijk geweest om die te vinden! Ik zal er binnenkort eens een paar delen, voor het geval dat je nog ooit terug zou gaan.

   Verwijderen
 7. Wat een fijne foto's! Ik ben alleen een keertje in de stad geweest en daar vond ik niet zoveel aan hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Twee jaar geleden deden 2 nachtjes Rotterdam vanwege een concert. Vorig jaar deden we nog een nachtje omdat we vanwege een klacht een nachtje tegoed hadden. En dat was echt heerlijk, wat een leuke stad is het toch! Ik kende toen Hotel New York niet, en daar wil ik nu onwijs graag naartoe. Dus je begrijpt dat ik nog es terug wil. Mooie foto's heb je trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb ook een x-aantal leuke adresjes verzameld, dus hopelijk komen die online voor jij weer die kant opgaat, zodat je er misschien nog meer uit kunt halen :) Hotel New York is in elk geval een aanrader! Mooi uitzicht ook vanaf daar - perfect voor een (zondag)ochtendwandeling.

   Verwijderen
 9. En of je het een skyline mag noemen! :)
  New York aan de Maas. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. fijne foto's! ik heb een half jaar stage gelopen in rotterdam & heb de stad zo een ieniemienie klein beetje leren kennen .. maar nog niet goed genoeg, staat nog op mijn lijstje :)
  xo, cheyenne

  BeantwoordenVerwijderen