17.9.13

HUTSPOT: Yoghurt Barn, Amsterdam

Een nieuwe categorie! Hutspot. Ofwel: hotspots in ons eigen hutspotland. Ik weet nog niet met welke regelmaat en voor hoe lang (want het is nog maar de vraag hoelang ik hier weer woon ;)), maar voor nu - en nog wel eventjes - bestaat hij.

links: Marlies' yoghurt ("een soort Bounty") en mijn yoghurt / rechts: (noten)thee!
Zelf ben ik pas yoghurtfan sinds ik cruesli met noten en chocola (of zelf bijgestrooide hagelslag) ontdekte, maar als ik Yoghurt Barn mag geloven zijn wij Nederlanders met zo'n 31 liter (!) per persoon (!) per jaar (!) toch echt de grootste yoghurteters ter wereld. En dat moest gevierd, vonden Wouter en Esther Staal. Vorig jaar opende het eerste yoghurtcafeetje van Nederland in Utrecht, maar sinds twee weken zit de tweede Yoghurt Barn in Amsterdam. Ik nam een kijkje.

Van Amsterdam heb ik ongeveer net zo veel (lees: weinig) verstand als van yoghurt en dus was ik blij verrast toen ik de tram uitstapte in de Pijp. Ik heb er wel eens over gelezen natuurlijk, maar als iemand me had verteld dat het echt zo'n geweldig fantastisch fijn schattig leuke buurt is... dan was ik er al veel eerder naartoe gegaan. Ik wilde eigenlijk alle winkeltjes in (maar die waren al gesloten) en overal wat drinken (maar dat kon natuurlijk nog niet), maar gelukkig bleek Yoghurt Barn minstens zo leuk als alle gekleurde lichtjes en vlaggetjes op zo ongeveer elke straathoek bij elkaar.

Het yoghurtparadijs zit in een ontzettend mooi pand, met zowel boven- als benedenverdieping (!) en dus een begane grond. Al die leuke hoekjes maken het direct al ontzettend knus, en als je dan ook nog met zo'n lekkere - zelf ontworpen, of zelf uitgekozen - yoghurt voor je neus zit is het helemaal goed. Omdat het mijn eerste keer Yoghurt Barn was koos ik een voorverzonnen special, de Brownie Bango: magere yoghurt (al kan je ook voor hangop, boerenyoghurt of zelfs frozen yogurt gaan) met mango, mangosaus, stukjes brownie en walnoten. Heer-lijk.

Ook leuk: de theesoorten hebben namen waaruit je weinig wijs wordt, die allemaal goed ruiken en - mag ik Wouter geloven - allemaal lekker zijn. Ik ging voor de notendroom en die was fantastisch. Zowel de smaak als de kleur die de thee kreeg...

Benieuwd geworden?
Yoghurt Barn zit dus in de Pijp in Amsterdam, op de Eerste van der Helststraat 80 (en in Utrecht).

16 opmerkingen:

  1. +324823642 voor 'hutspot'!
    En ik wil hier zo graag eens heen! De Pijp is leuk hè :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik ben verliefd op de Pijp! Hoop dat ik snel een dagje tijd heb om Amsterdam eens goed te ontdekken - dan ga ik ongeveer alleen maar daar zijn, :)

      Verwijderen
  2. Haha wat een geweldige naam!
    Helaas hou ik niet van yoghurt dus er heen gaan zal ik niet snel xD

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hutspot ='D nice!

    En ik heb niet zoveel met yoghurt, maar die thee klinkt wel interessant genoeg om die kant van m'n stad eens op te zoeken =D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt me zo'n leuke plek! Wil ik graag eens naartoe :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oooh dat ziet er echt heel leuk uit! ONE DAY..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Daar wil ik heeen! Beetje jammer dat ik zo uit de richting woon nu :( Anders was ik er zeker weten snel langsgegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind het zo jammer dat ik er niet bij kon zijn, want het leek me zo leuk! Maar helaas, volgende keer! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waarom hebben we in het verre zuiden nu niet zo'n enig tentje? ;D Looking good! En hmmm jouw yoghurtcombi (zelf-verzonnen of niet) klinkt ook wel echt hemels hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De mijne is niet zelf verzonnen, maar inderdaad fantastisch! Sowieso een aanrader mocht je er ooit zijn. En pst, de eigenaar vertelde dat ze plannen hebben het hele land te veroveren, dus wie weet, :)

      Verwijderen
    2. Go eigenaar, Maastricht kan nog wel zo'n zaakje gebruiken! (:

      Verwijderen
  9. Oh wat een leuke tent! Ik hoop dat ze ook naar Maastricht komen, da's voor mij het meest haalbaar in België. Of België zelf natuurlijk, zou nog beter zijn! Heb het alvast op m'n To Do list gezet voor als ik -ooit- in Amsterdam kom.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Yoghurt Barn is geweldig! Ik kom vaak bij degene in Utrecht, heerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ben in Utrecht bij de Yoghurt Barn geweest. Ik was er voor m'n werk en ben express vroeger weg gegaan om een yoghurt te kunnen proeven. Echt onwijs lekker, ik hoop d'r snel weer eentje te kunnen proberen. Yum!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mmm... yoghurt! Ik eet het ook best veel. In Nederland at ik het nog meer, hier wat minder omdat de yoghurt hier meestal gezoet is en da's toch niet zo lekker. Wanneer ik weer eens in Nederland ben weet ik dus waar ik heen moet!

    BeantwoordenVerwijderen