24.9.13

Mijn excuus? Columbus Magazine.

Sorry. Sorry dat ik al weken - oké, dat merken jullie niet, want ik ben normaal gesproken wel goed in blogs vooruit plannen - niks heb getypt. Of tenminste: niet voor mijn eigen Marloureist. Jammer ja, dat vind ik ook, maar ik heb een goede reden (vind ik). Ik zit namelijk in mijn vierde stageweek en geloof mij maar... Wennen aan 40 uur per week werken, tussendoor nog even op en neer naar Brussel moeten én mogen genieten van een weekendje Vlieland, en dan ook nog de griep krijgen, is niet heel goed voor een blog. Dus ja, sorry. En ja: hoi, hier ben ik weer!

Maar ja, dit is inderdaad een mooi moment om eens iets over mijn stage te vertellen.Ik loop dus stage bij Columbus Magazine! Een reistijdschrift dat jullie toch eigenlijk allemaal zouden moeten kennen, of anders binnenkort eens moeten kopen (nummer 42 heeft echt de mooiste cover in tijden, vind ik). Je mag je sowieso wel even inschrijven voor de wekelijkse - gratis en vooral altijd fijne - nieuwsbrief, vind ik ;)

De acht uur die ik daar dagelijks op de redactie doorbreng bestaan vooral uit informatie zoeken, artikelen typen en thee drinken, maar ik leer ook veel over CMS, SEO en meer van zulk soort internetjournalistiekige dingen. En inderdaad: een internetstage dus. Het heeft natuurlijk z'n voor- en nadelen, maar tot nu toe ben ik vooral blij dat ik veel mag schrijven, dat ik zelf onderwerpen aan mag dragen (!) en die ook zelf uit mag werken (!) en dat ik merk dat ik nu al sneller de woorden vind die ik wil hebben en echt overdreven minder lang over één artikel doe dan de eerste dagen (en hiervoor). En ja: dat ik meer schrijf dan koffie zet.

En, omdat dit natuurlijk is wat jullie willen zien... een paar van mijn favoriete artikelen tot nu toe:

 • De mooiste luchtballontochten ter wereld: omdat dit het eerste artikel is wat helemaal dankzij mij op de website is verschenen. Ik had het idee, ik deed de research, ik schreef het en ik plaatste het online. En omdat ik verliefd ben op de foto van de luchtballonsafari in Tanzania.

 • Zo maak je de mooiste reisfoto's met je mobiele telefoon: omdat het eindelijk een écht artikel was na al die top 10 dit en dat en het fijn was om me ergens in te verdiepen (wat ik zelf nog leuk vind ook). De tips zijn wel redelijk voor de hand liggend, maar toch heb ik er ook iets aan gehad - en ik hoop dus de lezer ook!

 • Reis per Google Street View: omdat je dus echt zoveel moois kunt zien dat je zelfs van achter je computer het gevoel krijgt op wereldreis te zijn (en omdat het super leuk was legaal op stage die spelletjes te kunnen spelen).


  ❊ Zouden jullie vaker eens iets over mijn stage willen lezen, de komende maanden? ❊

25 opmerkingen:

 1. schaam, schaam ik kende Columbus Magazine nog niet. Sorry, daar gaat meteen verandering in komen :) Wat lijkt het me gaaf om daar stage te lopen. Luchtballonensafari hoe cool is dat?! Over Google Streetview heb ik al zoveel gehoord, maar nu ga ik het dus echt zelf doen. En ik lees graag meer over je stage!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar wat heb jij dan nog ontzettend veel moois te lezen! Geniet ervan :)

   Verwijderen
 2. Wat leuk om eigenlijk eens wat over je stage te lezen! Dus ik zeg ja tegen meer posts hier over! Mag je ook artikelen schrijven voor het in het blad?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de eerstvolgende komt een klein (mini mini mini) stukje van mij ;), maar ik zit op de internetredactie dus waarschijnlijk geen tijdschrift voor mij. Die artikelen worden ook vooral door freelancers gedaan, maar wie weet!

   Verwijderen
 3. Oh wat gaaf! Leuke artikelen. Ik zou graag meer over je stage willen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh die over google maps is inderdaad tof, kan me voorstellen dat het leuk was om die te schrijven! En JA, leuk om meer te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is echt mijn favoriet so far! Of wacht... ik schrijf nu stiekem aan een nóg leukere, maar daar komt binnenkort dan nog wel eens iets over :)

   Verwijderen
 5. Wat een onwijs toffe stage heb jij toch! Geniet ervan en ja ik vind het leuk om er meer over te lezen (hallo, Columbus magazine ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die stage klinkt heerlijk, en je artikelen zijn leuk! En je mag altijd over je stage bloggen, vind het helemaal niet erg om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke stage! Je lijkt er helemaal op je plek te zitten, voor zover ik nu kan oordelen aangezien ik pas net op je blog kom kijken - letterlijk en figuurlijk! (: Ik vind de internetjournalistiek zelf dan ook echt geweldig. Zo inspirerend hoe snel het actie-reactie principe hier van toepassing is. Zo weet je als journalist ook meteen waar je aan toe bent toch? In ieder geval wil ik je nog heel veel plezier wensen op je nieuwe stageplek. Ik begrijp helemaal dat je er even moet wennen, maar probeer er ook vooral van te genieten en weer iets mee te nemen in je schrijversrugzak! <3 Fijne avond nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, wat een lieve reactie. En hoi, welkom :)
   Ik ben zelf meer van de uitgebreide reportages en diepte-interviews en baal een beetje dat de respons van de lezers niet echt groot is (als in: er reageert nooooit iemand...), dus die actie-reactie is helaas niet echt aanwezig. Maar het is zeker interessant erover te leren - want naast heel veel schrijven brengt het ook veel technisch met zich mee, en daar weet ik nog lang niet alles van :)

   Verwijderen
 8. Wat een super leuke stage!! Lijkt me een prima plek om te weekend als Ik het zo hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nuja, ik ben er in het weekend toch liever niet ;), maar verder zit ik er inderdaad zeker op mijn plek!

   Verwijderen
 9. gave stage Marlou! Het is je vergeven en ik ga me zo op de nieuwsbrief abonneren :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend leuk dat je daar stage kan lopen Marlou! Heel veel plezier (en ook een beetje succes) daar de komende maanden :) Leuke artikelen ook. Vooral die luchtballonen, had er nooit aan gedacht zoiets te doen, maar dat met die safari en in Turkije lijken me echt supergaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik wil nu opeens ook naar Turkije! En op luchtballonsafari!
   Dank je - het is inderdaad een fijne stage, maar ook een heel vervelende (want elke dag ontdek ik wel weer een plek waar ik naartoe wil).... :)

   Verwijderen
 11. Wat een toffe stage lijkt me dat zeg!
  En zoals meerdere mensen al zeiden; daar wil ik wel meer over lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga nu je artikelen lezen, wat een superleuke stage en perfect voor jou volgens mij! Ik lees graag meer blogs erover :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, wat een gave stage moet dat zijn! Tof om aan zulke toffe artikelen te werken. Ik lees graag wat meer over je stage, over de artikelen waar je aan gewerkt hebt. Of wat je verder nog geleerd hebt. Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat fijn, om van je hobby je (beroep) stage te kunnen maken. Had ik ook maar zoveel lef gehad! Ik heb je trouwens op mijn blog getagd voor de liebster blog award, moest je zin hebben in een paar reisgerelateerde vraagjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nuja, ik hoop natuurlijk dat het ooit m'n beroep wordt... maar voor nu is een stage inderdaad een fijne stap in de goede richting :) En leuk, dank je! Ik ga er naar kijken.

   Verwijderen
 15. Woehoe, ik vind het leuk dat het bevalt bij Columbus. Echt een toffe stage!

  BeantwoordenVerwijderen