23.1.14

Buitenlands bezoek, en dan?!

Hoe vaak ik mensen zich wel niet heb horen afvragen wat ze in godsnaam met dat buitenlandse bezoek moeten gaan doen? En hoe vaak ik zelf te weinig tijd heb gehad om mijn buitenlandse bezoek alles te laten zien en doen en proeven waarvan ik vond dat ze het niet mochten missen? Juist ja: allebei (heel) vaak.

Dus bij deze: 15 dingen die je kunt doen met buitenlands bezoek. Of eigenlijk: 15 dingen die ik doe met bezoek en waardoor jij misschien geïnspireerd kunt raken. Het ligt natuurlijk een beetje aan je woonplaats, het weer, je bezoek, (...). Maar toch.

1. Fietsen - over dijken of door weilanden; ik denk dat er geen betere manier is om te zien hoe plat ons landje echt is dan op de fiets. Tip: per fiets met een veerpont de rivier over is een groot succes (met een Koreaanse over de Maas, in elk geval).2. Naar de Hema gaan. (Een Noorse vriendin is nu zo'n fan dat ze extra vaak bij me op bezoek komt).

3. Naar Amsterdam gaan - of origineler zijn en naar Utrecht gaan, of Groningen of Arnhem of Maastricht, of een andere stad.

4. Een kroketje uit de muur halen.
5. En eigenlijk gewoon alleen maar Nederlands eten eten. Trekdrop kopen dus, kroketten als lunch en pannenkoeken voor het avondeten. Zelf gebakken of in een restaurant. Sowieso als je in Groningen bent op 't Pannekoekschip dus. (Niet omdat het er zo lekker is, maar omdat het een schip is.)

6. Op bezoek gaan bij je vrienden die op een woonboot wonen.

7. Ontbijten met hagelslag en vlokken en gestampte muisjes en gewone muisjes.8. Naar de Zaanse Schans gaan, want dat kost niks en is ZO LEUK en mooi.

9. Sjoelen.10. Schaatsen.

11. Warme stroopwafels eten op de markt. (Daarvoor heeft een Chinese vriend ooit een ticket terug naar Europe geboekt.)

12. Wadlopen, of gewoon naar een eiland gaan.13. Carnaval vieren. Als het even kan met een (echte) Chinees die het he-le-maal niet kan begrijpen dat Nederlanders zich als Chinees verkleden "en dan nog fout ook! Zijn hoed komt uit die regio en zijn kleedje uit een andere en dat kan niet!" (en dat hun ook mooi even vertelt).

14. Poffertjes eten.15. Bergen beklimmen - of ja, de hoogste plek in je woonplaats bereiken. In dit geval: een 27 meter hoge heuvel in het Noorderplantsoen in Groningen met een Noors meisje dat opgroeide op zo'n 1400 meter hoogte. Ze vond het fantastisch.


  ❊ Wat doe jij het liefst wanneer je bezoek krijgt uit het buitenland? ❊

15 opmerkingen:

 1. Leuke tips! Hier behoorlijk wat buitenlandse vrienden dus elk jaar wel wat buitenlands bezoek. Mijn ouders wonen vlakbij de molens van Kinderdijk dus daar gaan we vaak wel even kijken. En kroketten eten haha ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. A, dat is handig! Kinderdijk ben ik nog nooit geweest - wellicht een volgende keer met buitenlands bezoek :)

   Verwijderen
 2. Ja, echt leuke tips! Als mijn Braziliaanse vriendjes hier zijn, neem ik ze sowieso mee naar de Hema en naar carnaval :D. En ik woon op de grens... dat is ook altijd leuk omdat je dan in twee landen tegelijk bent, dus daar neem ik ze ook even mee naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of koninginnedag natuurlijk ;)
   En inderdaad, kunnen ze ook gelijk speculoostiramisu eten enzo <3

   Verwijderen
 3. Wat een heerlijk artikel! Ik ging stuk om nummer 13.
  Wat ik deed mijn mijn buitenlandse bezoek... de Gay Pride bezoeken, naar Kinderdijk, poffertjes eten, door Delft wandelen, bitterballen eten, de Wallen bezoeken, naar Zaandam en Volendam, naar boven in de Euromast en daar thee drinken terwijl we keken naar de Skyline van Rotterdam, fietsen, bbq-en met een groep familie en vrienden en dan de boel lekker laten mixen en kletsen, naar het strand... Genoeg leuks te doen! Ik ga jouw tips ook onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, het wás ook heel geniaal, vooral omdat hij bleef volhouden dat ze echt naar huis moesten gaan om zich fatsoenlijk aan te kleden (:')) en zij echt iets hadden van wtf maak die foto en laat me dan maar weer feesten, haha.

   Ohh ja wat een fijne lijst ook! Dat is wel het vooral van in het Westen wonen natuurlijk, daar is veel meer te zien en te doen(, al kan ik ze natuurlijk eens meenemen op mini-vakantie, met jouw tips :))

   Verwijderen
 4. Hihi leuk! Dit lijstje ga ik echt achter de hand houden, heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, leuk! Zucht, een kroketje uit de muur, heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het zo jammer dat ik nooit bezoek uit het buitenland krijg, want heb zo 10000 plekken die ik ze zou willen laten zien, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw, wat jammer ja. Dan moet je het toch maar eens proberen te regelen :)

   Verwijderen
 7. Veel gedaan vorig jaar toen mijn vriend voor de eerste keer in Nederland was; de Afsluitdijk gezien, windmolenpark, Amsterdam, Utrecht, de hofjes in Groningen, pannenkoeken als avondeten, haring eten, bitterballen en nog veel meer!

  Leuke post :)

  BeantwoordenVerwijderen