16.12.13

Wekservice, high five(s) en kontje(s) knijpen

Net als iedereen denk ik graag terug aan mijn reizen, en kan ik met gemak - waar dan ook - opeens met een mega glimlach op mijn gezicht zitten omdat ik aan het een of ander dacht. Nu zijn het echter niet de must-see's die mij achteraf het meeste plezier aan een reis bezorgen. Nee, ik ben fan van details. Van dingen die niet standaard inbegrepen zitten bij de reis - of in elk geval niet voor iedere toerist hetzelfde zullen betekenen. Dus, hier weer kort drie fijne, grappige en/of leuke herinneringen.

De 'hoe-mensen-die-je-helemaal-niet-kent-een-moment-zoveel-beter-maken'-editie:


Wekservice

Jodhpur, maart 2008

Na een dag reizen - van Noorwegen, van Stavanger via Amsterdam naar Delhi, en vervolgens (te) lang met de trein - stond er eindelijk een hotel en bed op ons te wachten. Mijn kamergenootje en ik waren meer dan tevreden met ons bloemetjesbehang (!), maar toen we de volgende ochtend wakker gebeld werden door de wekservice kon onze dag niet meer stuk:

"Morning m'am, this is your wake up call."
> "Ok, thank you!"
"Are you awake now?"
> "Yes, I am awake."
"Ok, I was just checking you're not one of these European girls who talk in their sleep."


High five(s)

Kraków (Polen), november 2009

Soms is het zo makkelijk om (kleine) tegenvallers om te zetten in geluk. Zo waren we een beetje teleurgesteld dat Kraków helemaal geen fatsoenlijke bergen bleek te hebben, maar tegelijkertijd blij dat we dus gebruik konden maken van de fietsen die ons hostel gratis uitleende. Heel fijn dat er fietspaden waren, maar fietsers bleken toch wel een beetje een attractie. En het geniaalste? Elke keer als ik mijn hand uitstak om links- of rechtsaf te slaan, was er wel iemand die me high fivede.


Kontje(s) knijpen

Oslo, juli 2013

Afgelopen zomer in een park in Oslo ontdekte ik mijn favoriete app van het jaar, HeadsUp. Het leukste is misschien nog wel dat je - mits je een iPhone4, of andere telefoon met camera aan de voorkant hebt - kunt filmen wat er gebeurt. Het uit te beelden woord staat dan in beeld en je ziet hoe het wordt uitgebeeld, enzo, maar ook als een onbekende achter je stiekem in de kont van een ander zit te knijpen en je dat in eerste instantie niet kunt zien (maar wel nieuwsgierig bent ;)), kun je dat achteraf mooi terugkijken. We hebben hard gelachen.


  ❊ Heb jij nog een leuke reisanekdote om te delen? ❊

5 opmerkingen:

 1. Haha die eerste twee zijn echt leuk! Vooral de wekservice haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha, ik ben hardop aan het lachen in mijn college. Bij mij zou die vraag nuttig zijn, want ik praat in mijn slaap :) Ik ga je snel mailen over Noors leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een toffe wekservice! Dat klinkt als fijn wakker worden na zo'n onwijs lange reis. Fietsen in Polen klinkt hilarisch, elke keer een highfive als jij je hand uit steekt, lol!! En dat bord ook. Tof dat soort verschillen met ons degelijke landje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt he! Ik had eerst ook helemaal niet door waarom dat telkens gebeurde, tot ik me besefte dat het was wanneer ik af wilde draaien ;) Toen ben ik maar gestopt met m'n hand uitsteken, maar dat was toch wel een beetje eng...

   Verwijderen