27.11.13

HUTSPOT: Ani & Haakien, Rotterdam

Ik was er in de herfst van 2013.Zo'n twee maanden geleden nodigden Ani & Haakien, eigenlijk Danielle en Joyce, me uit een nachtje te komen logeren in hun (nog steeds vrij) nieuwe hostel. Toevallig had ik een weekendje Rotterdam gepland, dus al heel snel klopte ik bij hun aan. En hoewel het van buiten "gewoon een hostel" is, is het van binnen zoveel meer.

Het was rond de middag toen ik - met een niet te kleine, niet te grote omweg vanaf het station - bij Ani & Haakien aankwam. Inchecken kon nog niet, maar mijn (niet zo heel) grote tas mocht ik laten staan zodat ik daar niet mee hoefde te sjouwen.

Een paar uur later checkte ik in. Mijn bed stond in een zespersoonskamer met - net als in de rest van het gebouw - de tofste driehoeken op de muur. Nooit eerder heb ik zo'n fris, hip én gezellig hostel gezien en al helemaal niet zo'n mooie hostelkamers. En zulk mooi beddengoed: niet spierwit, maar zwart-wit geruit. Daarnaast heeft ieder een eigen kluisje, zitten er zelfs stopcontacten in dat kluisje (!) en kun je 's ochtends ontbijten met hagelslag, tosti's en Man met Bril koffie. Het was de volgende ochtend dat ik voor het eerst baalde dat ik geen koffie drink. Uit het "snoep"automaat kun je namelijk een pak koffiebonen open, om met je hostelgenoten te delen en te genieten van (naar het schijnt) heerlijke koffie.

Ja, Ani & Haakien is alles - en meer - wat je van een hostel verwacht. Het bed slaapt goed, het is schoon, er zijn kluisjes én stopcontacten, ontbijt zit erbij inbegrepen, de eigenaresses zijn aardig en hebben de leukste tips voor Rotterdam en het is er vooral heel gezellig. Zou ik zelf maandenlang aan het backpacken zijn en eigenlijk nooit iemand zien die ik van tevoren al kende, zou ik maar al te graag in een hostel als dit inchecken. Want ja, bij Ani & Haakien is het echt een beetje thuiskomen. Zelfs als je maar één nachtje op reis bent, op 72 kilometer van je eigen bed.

Foto's van instagram, #anihaakien en locatie: Ani & Haakien

Benieuwd geworden?
Ani & Haakien zit in de Coolsestraat in Rotterdam, vlakbij het Centraal Station. Een bed heb je vanaf € 23 per nacht.

8 opmerkingen:

 1. Ohh leuk! Ziet er inderdaad uit als een bijzonder hostel. Leuk zeg. Mocht ik ooit nog een slaapplekje in Rotterdam zoeken... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super leuk ingericht! Ik zou bijna in Nederland willen backpacken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat ziet er mooi uit! Ik ga over een paar weken 2 dagen naar Rotterdam met mijn bureau, geen idee waar we slapen maar ik hoop heel hard hier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, I was there in September/October. By far the best place I have stayed so far.

  BeantwoordenVerwijderen