5.6.14

to do: Hong Kong

Ik was er in de lente van 2014.

Ik wist het eigenlijk al, maar in Hong Kong werd het wel heel erg duidelijk: ik ben geen stadsmeisje en ik ben geen warm-weer-meisje. En ik kreeg een voedselvergiftiging en voelde me er alles behalve thuis, dus Hong Kong was (zacht uitgedrukt) "niet helemaal mijn ding", maar toch heb ik tips. Mocht ik ooit terug gaan, dan staan deze vijf dingen namelijk in elk geval weer op mijn lijstje:


1. Slapen in Mei Ho House. Het Mei Ho House is een hostel in het allereerste public housing-gebouw in Hong Kong. Het is - in tegenstelling tot de andere hostels, van wat ik heb gehoord - enorm schoon en netjes, elke kamer heeft een eigen douche en ontbijten doe je in het restaurantje wat bij het hostel hoort en echt ontzettend leuk is. Bovendien kun je kiezen uit Western style, Chinese style en Hong Kong style-ontbijt - enorm luxe na al die geroosterde boterhammen met aardbeienjam die ik in de Koreaanse hostels at. Hoe dan ook: Mei Ho House is een aanrader, vooral ook omdat het zelfs haar eigen postkantoor (!) (met eigen zegels!) heeft. Ja, dan heb je me.


2. De dubbeldektram nemen. Hoewel dit dus precies de tram is waar ik in zat toen mijn Hong Kongse vrienden me zo mooi hebben laten stikken (precies op het moment van die linker foto, toen had ik nog niks door ;)) is de dubbeldektram wel ECHT HEEL TOF. En dat uitzicht, enzo. ❤


3. Naar een eilandje. Zoals Cheung Chau, bijvoorbeeld, waar de was buiten hangt en de mensen fietsen en je peren in gekke vormen kunt kopen en over het strand en door de bossen kunt lopen en mannetjes druk zijn met hun boten, enzo. Heel anders dan het Hong Kong van de verhalen (en veel fijner, naar mijn mening).


4. Lachen om de grappige teksten. Want oh mijn god, daar zijn ze goed in. :')


5. Genieten van de skyline. Ik zag hem vanuit de Avenue of Stars (waar je ook dagelijks om 20.00 die lichtshow kan zien, maar geloof mij maar als ik zeg dat je die best mag missen ;)) en vanuit Victoria Peak (maar dan niet het betaalde gedeelte, maar gewoon vanaf het dakterras van het winkelcentrum) en die was toch ook wel heel tof. En indrukwekkend. Enzo.


  ❊ Was jij ooit in Hong Kong? Wat zijn jouw beste tips? ❊

11 opmerkingen:

 1. Jammer dat Hong Kong je niet zo bevallen is. Ik ben er nooit geweest, maar het lijkt me wel gaaf om een keer heen te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, sowieso doen hoor! Ik snap goed dat anderen het er wel heel fijn kunnen hebben :)

   Verwijderen
 2. Ik ben zwáár benieuwd naar Honk Kong, maar ook ik ben niet écht een stadsmeisje en een warm weer meisje... Hm... Toch wil ik er een keer naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het blijft het proberen waard natuurlijk :) Wie weet valt het je heel erg mee!

   Verwijderen
 3. Ik ben zo benieuwd naar Hong Kong, ik ben wel een stadsmeisje, niet zo'n warmte meisje maar dat neem ik op de koop toe ;) wie weet kan ik er volgend jaar naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben helemaal geen stadsmens, alleen echt mooie steden, met oude gebouwen vind ik mooi, dit soort dingen trekken mij dus ook echt totaal niet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, nee, dan kan je Hong Kong inderdaad maar beter overslaan :) Al zijn er wel prachtige tempels en dergelijke te vinden.

   Verwijderen
 5. Ja het is een drukke stad he! Ik vind zelf Hong Kong qua shoppen wel helemaal geweldig en natuurlijk de skyline, maar ik was er op het moment dat het er zo benauwd was, bah!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is het er bijna altijd benauwd, helaas ;)
   Maar die skyline inderdaad! Voor shoppen vond ik het allemaal veel te duur haha, Korea was zoveel goedkoper.

   Verwijderen