20.10.13

Top 5: reisblogs

Ik lees bijna alleen maar reisblogs en geniet echt van alles wat ik lees. En hoewel ik overal inspiratie uit haal en me vaak op nieuwe posts verheug, heb ik natuurlijk ook mijn favorieten. Die zijn het liefst grappig, niet heel doorsnee en een beetje gek. Of té detailrijk, ofzo. Ze schrijven niet voor de honderdste keer over The High Line*, maar over die geniale supermarkt tien metrostops buiten het centrum of dat cafeetje met het mooi-lelijke behang en lieve ober, ofzo.

* Niet dat The High Line me niet superfijn lijkt, hoor! Al die posts dragen er stiekem wel aan bij dat New York hoger op mijn lijstje komt te staan en ik het nooit over zou slaan. I mean, anders zou niet iedereen het erover hebben toch? :)


1. The Backpack Blues

thebackpackblues.blogspot.com

Maaike en ik begonnen ongeveer tegelijk met reisbloggen - hoewel we allebei al schreven voor Nadelunch.com en zij zelfs al mijn teksten doorlas en (superfijne) feedback gaf. Heel veel geblogd heeft ze nog niet, maar wát er staat... Zo fijn. Dankzij Maaike hakte ik de knoop door en ging ik eindelijk gewoon eens naar de Swan Market. Want hoewel ze al een boel van de wereld heeft gezien, schrijft Maaike ook gewoon over haar Rotterdam en 'gehuchten' als Kinderdijk. ❊ Favorieten: Coffee Culture in Kraków & When it rains on your holiday.


2. Flora the Explorer

www.floratheexplorer.com

Hoewel ik eigenlijk geen fan ben van zo'n lappen tekst als Flora ze schrijft, ben ik wel fan van Flora. Twee jaar geleden deden we samen vrijwilligerswerk op IJsland. Een avond zaten we samen in de woonkamer: ik met mijn reisdagboek, zij met haar kleine notitieboekje dat een kleine tien minuten later al meerdere pagina's voller was. Flora schrijft zo makkelijk als ze ademt en vertelt, ook in het echt, haar verhalen zonder moeite - en vol enthousiasme. Elke blog die ik van haar lees doet me denken aan die avond in Reykjavík, waar ze me in volle eerlijkheid - en zonder gêne - vertelde hoe ze alles ervaarde. I loved it. ❊ Favorieten: Working for free at Iceland Airwaves (goh) & Batman's Alley: the Boldest and Brightest of Brazilian Graffiti.


3. The Fourohseven

www.thefourohseven.com

De blog van Tea is één van de geniaalste blogs op het internet, vind ik. Het maakt niet uit waarover het gaat, maar ik moet altijd lachen. Soms keihard omdat het gewoon echt grappig is en soms glimlachen omdat iets herkenbaar of fijn is. Tea is eerlijk en vertelt over de leukste, origineelste en meest onverwachte dingen. Ik denk niet dat Tea ook maar één keer over iets geschreven heeft dat door "iedereen" al is genoemd. ❊ Favorieten: 10 Photos of... Paspoortstempels & Vier travel guilty pleasures.


4. Koffiekletsen

www.koffiekletsen.be

Hoewel dit (denk ik) niet echt bedoeld is als een reisblog en het bovendien de laatste maanden niet meer veel tekens van leven laat zien, zet ik Koffiekletsen fijn wel in dit rijtje. Want het gaat precies over wat ik het liefst getipt krijg voor de plekken die ik bezoek: leuke cafeetjes, met lekkere koffie (of thee of chocomel) en de beste taartjes. ❊ Favorieten: alles.


5. Travelettes

www.travelettes.net

En ja, de online travel bible, natuurlijk. Schaam je als je Travelettes nog niet kent: dit is alles wat je wil lezen (en alles wat je wil zijn). Want natúúrlijk hoop ook ik ooit een 'Travelette' te zijn - maar tot die tijd geniet - en leer - ik van alles wat er online komt. En van de instagram-feed van oprichtster Katja. ❊ Favorieten (op dit moment): 100 things I wish I had known before traveling & 21 Reasons to Love Rotterdam. (Want ja, sinds mijn uitstapje ben ik wel een beetje op Rotterdam.)


  ❊ Welke reisblogs lees jij graag? Heb je nog tips voor mij? ❊

28 opmerkingen:

 1. Leuk lijstje! Ik vind Unbrave Girl (www.unbravegirl.com) heel leuk, en Phil in the Blank (www.philintheblank.net). En nog veel meer eigenlijk, ik moet mijn Feedly lijstje weer eens goed bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, leuk! Reisblogs die ik nog niet ken :) Dank je voor de tips!

   Verwijderen
 2. Wow, wat een hoop mooie blogs. Ik houd van reisblogs, maar lees eigenlijk alleen die van jou altijd. De fourohseven vind ik super en de rest kende ik nog niet (inderdaad schaamtevol :)), ik ga meteen kijken! Ik lees ook altijd de blog van Laura (what about her) maar ik weet niet zeker of dat onder een reisblog valt, net als Bohemian Dreams van Debby.
  Trouwens ik kijk nu even snel op Travelette, en halloooo zeg wat een superblog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, leuk om te lezen. Mijn insteek is wel reizen ja, maar omdat ik niet AAAAALTIJD kan reizen (helaas) komen er ook andere onderwerpen aan bod die mij heel erg bezig houden, zoals mindstyle en hotspots aan het licht brengen (maar dat hoort ook wel een beetje bij reizen, toch?). Ik lees verder heel graag anysroad, die is grappig. Nanda's Daily. Ik vind de kleinere reisblogs gewoon cute :)

   Verwijderen
  2. Ja Travelettes is geniaal he <3
   En Laura en Debby's blog vind ik zeker wel reisblogs te noemen, ja - zo fijn dat ze allebei zijn. Anysroad kende ik nog niet Debby, dus dank je voor de tip!

   Verwijderen
 3. Leuk lijstje en ik kende ze nog niet allemaal dus dat ga ik nu meteen goed maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja mooi lijstje! kende er hier pas 2 van. Ik hou ook wel van die aparte blogs. Niet van die 'grote' met top 10 lijstjes van landen/plekken waar ze nooit geweest zijn. Gelukkig komen er steeds meer apartere blogs bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa precies - sowieso vind ik te veel "hier wil ik eens naartoe (maar ben ik dus nog niet geweest en kan ik eigenlijk niks over zeggen)"-lijstjes een beetje vervelend, ik lees liever ervaringen en hoe een bepaalde plek - wat mij betreft je achtertuin - dan wél was :) Maar inderdaad, steeds meer fijns en altijd nog nieuws om te ontdekken.

   Verwijderen
 5. Ik ken alleen The Fourohseven dus bedankt voor de tips!
  Verder lees ik vooral veel lifestyle blogs die ook over reizen gaan, zoals inderdaad die van Laura en Debby die hierboven al zijn genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goeie lijst! Ik kende alleen de eerste 2 nog niet, dus gelijk even een kijkje nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk lijstje, die ga ik eens bekijken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een eer dat je mijn blog hebt vermeld, Marlou! Die van jou lees ik heel, heel graag! :-) Er staan nog heel veel posts in de wacht die ik door mijn studie in Indiana nog niet heb kunnen afmaken, maar ze komen er zeker wel! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben heel benieuwd naar de blog fourohseven en die ga ik dan ook zeker een tijdje volgen. Leuk lijstje heb je. Ik volg vooral wat kleinere reisblogs en doe overal en nergens inspiratie op. Ik zeg dan ook elke keer 'ik las ergens...' want waar het was weet ik vaak niet eens meer. De echte favo's sla ik natuurlijk op zodat ik dit makkelijk terug vind voor een toffe trip.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, dat heb ik ook! "Geen idee meer waar ik iets gelezen heb, maar iemand zei dat hoor" :D

   Verwijderen
 10. Ken je http://tinnecornelissen.blogspot.nl al? Zulke mooie foto's! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alleen Travelettes kende ik al! Maar ga de andere vanaf nu ook zeker in de gaten houden :) leuke tips! Thank you!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ohh these are great! Thank you for sharing these travel blogs. Wanderlust always gets the best of me ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw Sewon, so nice to see you here (and that you actually translated what i wrote?! :)). I hope you found some new wanderlust inspiration here!

   Verwijderen
 13. Awesome lijst! De laatste ken ik natuurlijk:D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. oooooh Marlou! wat lief :D (zo zit ik nu echt) Dankje dat ik in je lijst mag en voor de allerliefste woorden.

  Ik ga wegdromen bij de avonturen van the Backpackblues - die kende ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. super leuk om dit soort dingen te lezen. keep up the good work

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk om dit te lezen, ik haal ook vaak inspiratie uit blogs die ik zelf erg fijn vind. Ik ben dan geen blogger, maar ik hou wel altijd een reisdagboekje bij, dat vind ik gewoon tof om later nog terug te kunnen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een reisblog voor de avontuurlijke reiziger:

  Dagboek van een Avonturier
  www.dempseycappelle.com

  BeantwoordenVerwijderen